Kotka 12, Tallinn
info@jalaspetsialistid.ee

Kutseõppekavade arendamine tervishoius

Eesti Õdede liit avaldas artikkli kutseõppekavade arendamisest tervishoius.

“Ikka ja jälle on tervishoius juttu, et kõik peaks tegema tööd, milleks nad on väljaõppe saanud. Nii leiavad õed, et mitmeid tegevusi võiks teha hooldustöötajad. Tööandjadki võtaks hea meelega tööle hea ettevalmistusega tugitöötajaid, kes õdede töökoormust leevendaks. Tundub kõigile mõistlik lahendus,” alustab Anneli Kannus, Eesti Õdede Liidu president.

Kannus selgitab, et hetkel on tervishoiutöötajatest suur puudus ning tööandjad on ise pidanud juurde koolitama vajalike assistente, “Tööandjad on lähenenud tervishoiutöötajate puudusele loominguliselt ning koolitavad ise erinevates valdkondades assistente. Vaatamata sellele, et on ebaselge, millist rolli nad täidavad, millised õigused on neil tervishoiusüsteemis ning kas nad peale selle ühe tööandja ka kusagil mujal tööd saavad.”

“Terviseametil ei käi ammu enam jõud üle, et seda kõike kontrollida ning Sotsiaalministeerium ei jõua seadusandluses asju kiirelt uuendada. Häda ajab härja kaevu, nagu öeldakse, ja nii ongi tervishoiuorganisatsioonid asju ise lahendamas. Vastutab lõpuks asutuse juht, kes töötaja tööle võtab,” lisab Kannus.

Anneli Kannus jätkab oma artikklis kuidas olukord võiks olla, kuidas seisu parandada tööturul ning kuidas luua mõistlikku ja terviklikku lahendust. Sellele saame ka meie EPJS (Eesti Podoloogide ja Jalaspetsialistide Selts) poole pealt anda oma panuse, astudes diskussiooni Sotsiaalministeeriumiga.

Loe edasi siit: https://www.ena.ee/kutseoppekavade-arendamine-tervishoius/

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga